Μαθαίνω
Αραβικά

glossa-aravika

Τα Αραβικά

Ανήκει στον κλάδο των σημιτικών γλωσσών , με γνωστότερες εξ’ αυτών την εβραϊκή και την αραμαϊκή και αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας αυτής, αριθμώντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο ομιλητές. Αποτελεί την επίσημη γλώσσα σε πάνω από 20 κράτη της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, ενώ πλέον πρόκειται για την δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα ακόμη και σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, λόγω της αύξησης του αριθμού των αραβόφωνων τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντική από γεωπολιτικής (μία εκ των 6 επίσημων γλωσσών του ΟΗΕ), αλλά και πολιτισμικής άποψης καθώς ήταν το μέσο έκφρασης του ακμάζοντος αραβοϊσλαμικού πολιτισμού (9ος – 13ος μ.Χ.) και παραμένει στενά συνυφασμένη με την καθημερινότητα εκατομμυρίων μουσουλμάνων, αραβόφωνων και μη.

Παντού στον κόσμο σήμερα διδάσκεται η Modern Standard Arabic γνωστή και ως al-Fus ha, η οποία αποτελεί τη σύγχρονη και απλουστευμένη αναβίωση της κλασικής κορανικής αραβικής. Είναι η γλώσσα του γραπτού λόγου, της λογοτεχνίας, της πολιτικής και των ΜΜΕ (π.χ. al-Jazeera), ενώ ενισχύει και την γλωσσική/πολιτισμική ενότητα του Αραβικού Κόσμου. Αποτελεί και τη γλώσσα που διδάσκουμε στο πρόγραμμα μας. Παράλληλα, βέβαια, υπάρχουν δεκάδες προφορικές διάλεκτοι, οι οποίες βρίσκονται σε μικρότερη ή μεγαλύτερη απόσταση από την διδαχθείσα κοινή αραβική. 

Το αραβικό αλφάβητο διαθέτει 28 χαρακτήρες και ομολογουμένως αποτελεί κάτι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει.

Ενδιαφέρεσαι για τα Αραβικά;

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00- 21:30, για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεσαι. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να σε εξυπηρετήσουμε.

scribble-white

Ακαδημαϊκό έτος

Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα:

Επίπεδα Α1-A2

Σε 1 έτος σπουδών (μάθημα 2 φορές την εβδομάδα / 4 ΔΩ).

Επίπεδο Β1

Σε 1 έτος σπουδών (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα / 3 ΔΩ).

Επίπεδο Β2

Σε μισό ή 1 έτος σπουδών ανάλογα με ένταξη σε τμήμα εντατικό ή μη.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

Εξεταστικοί φορείς

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές Αραβικής γλώσσας της Acade Cultural μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας στην αραβική γλώσσα από το An-Najah National University της Nablus σε συνεργασία με το Παν/μιο Πειραιώς, αναγνωρισμένες από τον ελληνικό ΑΣΕΠ.

Επιλέγω Αραβικά

Μου αρέσουν πολύ τα Αραβικά και ενδιαφέρομαι να μάθω να τα μιλάω!

Επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi