ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκική γλώσσα “Η γλώσσα του γείτονα”

Σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια, σήμερα η γνώση της εν λόγω γλώσσας καθίσταται περισσότερο χρήσιμη από ποτέ για πολλούς λόγους. Εμπορικές, πολιτιστικές αλλά και τουριστικές σχέσεις συνδέουν πια τις δύο χώρες περισσότερο από όσο ποτέ στο παρελθόν και δίνουν ένα σημαντικό κίνητρο για την εκμάθηση της ενδιαφέρουσας γλώσσας της γειτονικής μας χώρας.

Η τουρκική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των συγκολλητικών γλωσσών. Αυτό σημαίνει ότι προσθέτουμε καταλήξεις – επιθήματα στο τέλος κάθε λέξης. Αποτελείται από 29 γράμματα, η προφορά των οποίων δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, αφού το κάθε ένα προφέρεται με έναν και μοναδικό τρόπο. Χαρακτηριστικό της τουρκικής είναι οι κανόνες “φωνηεντικής αρμονίας” , οι οποίοι μας βοηθούν να καταλήξουμε σε ποια επιθήματα θα προσθέσουμε στο τέλος της κάθε λέξης. Λόγω της διαφορετικότητας της από τις κλασικές ευρωπαϊκές γλώσσες, η εκμάθησή της αποτελεί πρόκληση και εξάπτει το ενδιαφέρον του εν δυνάμει μαθητή.

  • Επίπεδα Σπουδών  

Στην AcadeCultural κάθε σχολική χρονιά καλύπτεται σε 34 δίωρα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, για έναν αρχάριο στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ γλώσσα ο ρυθμός εκμάθησης είναι ο εξής:

Επίπεδο Α2 (Βασική Γνώση): 1 έτος σπουδών

Επίπεδο Β1 (μέτρια γνώση γλώσσας): 2 έτη σπουδών

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 3 έτη σπουδών

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων επιπέδων σπουδών οι μαθητές ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ της AcadeCultural δύνανται να συμμετάσχουν είτε στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου İstanbul Ünıversıtesi καθώς και του Ιδρύματος Dilmer.

 

  • Τρέχοντα Τμήματα:

Τα τρέχοντα τμήματά μας στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη γνώση της γλώσσας.

Β1-B2: Κάθε Πέμπτη 17:45 – 20:00/Έναρξη: 3/10/2019

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

 

  • Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου καθημερινά 11:30 – 21:00 στον χώρο μας, Σωκράτους 2

(Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

2314-018044

info@acade-cultural.gr