Αγγλική γλώσσα: το εργαλείο του «σήμερα»

Η αγγλική γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια και αποτελεί μητρική γλώσσα στην πλειοψηφία των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας και της Αγγλόφωνης Καραϊβικής. Είναι η τρίτη γλώσσα με τους περισσότερους φυσικούς ομιλητές στον κόσμο (335.000.000). Χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλους τους τομείς παγκοσμίως, όπως η τεχνολογία, το εμπόριο, η επικοινωνία, η ναυτιλία, η επιστήμη, κ.α., καθώς θεωρείται Lingua Franca, δηλαδή κοινή διάλεκτος. Στην Ελλάδα, η γνώση αυτής θεωρείται ως “πολυεργαλείο”, καθώς είναι ένα σημαντικό εφόδιο εύρεσης εργασίας, αλλά και ένα μέσο χειρισμού ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ακόμη και ενός κινητού τηλεφώνου. Η ζήτηση της καλής γνώσης (επίπεδο Β2) της Αγγλικής γλώσσας είναι σχεδόν αναγκαία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας.

  • Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα 

Στην AcadeCultural κάθε σχολική χρονιά καλύπτεται σε 34 δίωρα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, για έναν αρχάριο στην ΑΓΓΛΙΚΗ γλώσσα ο ρυθμός εκμάθησης είναι ο εξής:

  • Μη εντατικός ρυθμός (1 φορά την εβδομάδα)

Επίπεδο Α2 (Βασική Γνώση): 1 (διδακτικό)έτος σπουδών

Επίπεδο Β1 (μέτρια γνώση γλώσσας): 2 (διδακτικά) έτη σπουδών

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 3 (διδακτικά) έτη σπουδών

 

  • εντατικός ρυθμός (2 φορές την εβδομάδα)

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 1,5 – 2 (διδακτικά) έτη σπουδών

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Oι μαθητές Αγγλικής γλώσσας της AcadeCultural ανάλογα με το επίπεδο γλωσσομάθειας που έχουν καλύψει έχουν προετοιμαστεί και μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την απόκτηση του διαβαθμισμένου Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ.) επιπέδου Α1-Α2, ή Β1-Β2 που διεξάγονται κάθε Μάιο και Νοέμβριο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Eπίσης μπορούν να διαγωνιστούν στην ενιαία εξέταση TOEIC Listening and Reading της ελληνοαμερικανικής ένωσης (ΗΑU) που διεξάγονται σχεδόν κάθε εβδομάδα.

  • Νέα Τμήματα:

Α1 (Εντατικό – 2 φορές την εβδομάδα): Κάθε Τρίτη 20:15 -22:30 και κάθε Σάββατο 13:30 – 15:00 Έναρξη: 1/10/2019

ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 550€

Για ηλεκτρονική εγγραφή στο παραπάνω τμήμα πατήστε εδώ

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

 

  • Τρέχοντα Τμήματα:

Το τρέχον τμήμα μας στην ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ απευθύνεται σε άτομα που διαθέτουν μια προηγούμενη βασική γνώση (A2 Elementary) της γλώσσας.

Β1 (Intermediate): Κάθε Πέμπτη 15:15 – 17:30/Έναρξη: 3/10/2019

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

 

  • Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου καθημερινά 11:30 – 21:00  έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον χώρο μας, Σωκράτους 2, (Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

ΤΗΛ: 2314-018044

Ε-mail:info@acade-cultural.gr