Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ…σε δυο γραμμές

Η γερμανική γλώσσα ανήκει στον κλάδο των δυτικών γερμανικών γλωσσών (όπου συμπεριλαμβάνονται επίσης τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και τα Αφρικάανς), και αποτελεί υποομάδα των γερμανικών ή τευτονικών γλωσσών (γερμανικός κλάδος) των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Ομιλείται επίσημα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, δηλαδή συνολικά χρησιμοποιείται από περίπου 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και σχεδόν από 85 εκατομμύρια ως μη μητρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τη δεύτερη σε πληθυσμό γλώσσα – μετά τα Ρωσικά – που ομιλείται στην Ευρώπη, ενώ την τρίτη διδασκόμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί ο αριθμός των ομιλητών της Γερμανικής Γλώσσας στη χώρα μας, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, με σκοπό τη μετανάστευση σε κάποια γερμανόφωνη χώρα.

Ήδη το 1578, η γλώσσα που επέβαλε πρώτος ο Λούθηρος εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο, με την έκδοση της πρώτης γερμανικής γραμματικής του Clays (Κλέις), έργο που θα ακολουθήσουν οι συνοπτικές γραμματικές του Schottel (Σότελ), του Bödiger (Μπεόντιγκερ) κ.α. Την ίδια εποχή, ένα νέο πνεύμα αρχίζει να πνέει και ανάμεσα στη γερμανική γραφειοκρατία, η οποία αρχίζει σταδιακά να αντικαθιστά τη γλώσσα των βιβλίων με την ευλύγιστη γλώσσα του λαού. Τους επόμενους αιώνες, οι μεγάλοι Γερμανοί συγγραφείς (π.χ. οι κλασσικοί Goethe και Schiller, οι νεότεροι Heinrich Böll και Bertolt Brecht, κ.α.) εδραίωσαν ακόμα περισσότερο το έργο του μεγάλου αναμορφωτή. Σήμερα, η γερμανική κατακλύζεται από αμέτρητες διαλέκτους, γνωστές υπό τη γενική ονομασία Plattdeutsch και που ποικίλουν ανά κρατίδιο, π.χ. Βαυαρικά.

 

  • Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα 

Για έναν αρχάριο στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ γλώσσα ο ρυθμός εκμάθησης είναι ο εξής:

Επίπεδο Α2 (Βασική Γνώση): 1(διδακτικό)έτος σπουδών

Επίπεδο Β1 (μέτρια γνώση γλώσσας): 2 (διδακτικά) έτη σπουδών

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 3 (διδακτικά) έτη σπουδών

 

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών οι μαθητές της Γερμανικής Γλώσσας της AcadeCultural μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας που διενεργεί το Υπουργείο Παιδείας (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας) ή/και το Ινστιτούτο Goethe στη Θεσσαλονίκη.

  • Νέα Τμήματα:

Α1 : Κάθε Τρίτη 11:45 – 14:00 Έναρξη: 1/10/2019

Για ηλεκτρονική εγγραφή στο παραπάνω τμήμα πατήστε εδώ

                                             

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

  •  Τμήματα Προχωρημένων:

Τα τρέχοντα τμήματά μας στην ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη γνώση της γλώσσας.

Αναλόγως του επιπέδου σας, μπορείτε να ενταχθείτε στα εξής τμήματα:

 

Α2: Κάθε Παρασκευή 11:45 – 14:00/Έναρξη: 4/10/2019

Για ηλεκτρονική εγγραφή στο παραπάνω τμήμα πατήστε εδώ

 

Β1: Κάθε Τετάρτη 20:15 – 22:30/Έναρξη: 2/10/2019

Για να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή στο παραπάνω τμήμα πατήστε εδώ

 

Β2: Κάθε Δευτέρα 20:15 – 22:30/Έναρξη: 30/9/2019

Για τους καταρτιζομένους στο επίπεδο Β2 που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, κρίνεται απαραίτητη η πραγματοποίηση 2 – 4 έκτακτων μαθημάτων για επιπλέον μελέτη past papers, προσομοίωση συνθηκών εξετάσεων, επιπλέον ασκήσεις κατανόησης προφορικού λόγου.

Για ηλεκτρονική εγγραφή στο παραπάνω τμήμα πατήστε εδώ

 

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

  • Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου καθημερινά 11:30 – 21:00  έως και την την ημέρα έναρξης του κάθε τμήματος, στο χώρο μας, Σωκράτους 2, (Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

ΤΗΛ: 2314-018044

Ε-mail:info@acade-cultural.gr