Η Ιταλική Γλώσσα σε δύο γραμμές

Τα ιταλικά είναι λατινογενής γλώσσα, ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία.

Στην Ελβετία τα Ιταλικά είναι μια από τις τέσσερις επίσημες γλώσσες και απαντάται περισσότερο στα Ελβετικά καντόνια του Γκριτζιόνε και του Τιτσίνο. Είναι επίσης επίσημη γλώσσα του Σαν Μαρίνο, όπως και βασική γλώσσα του κράτους του Βατικανού.

Η ιταλική γλώσσα χαρακτηρίζεται ‘μελωδική’ και πολύ προσφιλής, οικεία και αγαπητή στους Έλληνες, αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κλασσικό ιταλικό κινηματογράφο και την ιταλική μουσική που είχαν έντονη παρουσία στο παρελθόν. Οι ομοιότητες με τον γειτονικό λαό είναι αρκετές (κουλτούρα, πολιτισμός, νοοτροπία) για να διαπιστώσουμε τα κοινά σημεία καθώς το επιβεβαιώνει και η πολύ γνωστή σε όλους φράση “una faccia una razza”.

Γιατί λοιπόν κάποιος να μάθει την ιταλική γλώσσα; Σύμφωνα με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών:

Είναι η γλώσσα του πολιτισμού. Γνωρίζοντάς τη σημαίνει ότι έχεις πρόσβαση σε μία λογοτεχνική κληρονομιά μεγάλης σημασίας για την ευρωπαϊκή ιστορία, σε πολύ αξιόλογα ανθρωπιστικά και επιστημονικά κείμενα, στην ιταλική θεατρική και μουσική παραγωγή, την όπερα, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Είναι η γλώσσα των σπουδών. Είναι πολλοί οι σπουδαστές που αποφασίζουν να φοιτήσουν στα Ιταλικά Πανεπιστήμια.

Είναι η γλώσσα εργασίας. Επιχειρηματίες, επενδυτές, τεχνικοί, εργάτες, εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με τον ιταλικό βιομηχανικό και βιοτεχνικό κόσμο και τις υπηρεσίες στην Ιταλία που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας.

Και μιλώντας Ιταλικά η επίσκεψη στη χώρα και το φιλόξενο κόσμο της γίνεται μία πραγματική χαρά ανάμεσα στην πόλη της τέχνης και στις φυσικές ομορφιές της.

  • Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα 

Στην AcadeCultural κάθε σχολική χρονιά καλύπτεται σε 34 δίωρα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, για έναν αρχάριο στην ΙΤΑΛΙΚΗ γλώσσα ο ρυθμός εκμάθησης είναι ο εξής:

Επίπεδο Α2 (Βασική Γνώση): 1 (διδακτικό) έτος σπουδών

Επίπεδο Β1 (μέτρια γνώση γλώσσας): 2 (διδακτικά) έτη σπουδών

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 3 (διδακτικά) έτη σπουδών

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών οι μαθητές της Ιταλικής Γλώσσας της AcadeCultural μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας ΚΠΓ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων  ή του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου (Diploma B1, B2) ή του Università perStranieri di Perugia (CELI 2,3).

  • Νέα Τμήματα:

Α1: Κάθε Πέμπτη 11:45 – 14:00  Έναρξη: 3/10/2019

ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 240€

Για να κάνετε ηλεκτρονική εγγραφή στο παραπάνω τμήμα πατήστε εδώ

 

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

 

  •  Τμήμα Προχωρημένων:

Τα τρέχοντα τμήματά μας στην ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη γνώση της γλώσσας.

Αναλόγως του επιπέδου σας, μπορείτε να ενταχθείτε στα εξής τμήματα :

 

Β1/Β2: Κάθε Τρίτη 17:45 – 20:00  Έναρξη: 1/10/2019

 

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ

 

  • Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου καθημερινά 11:30 – 21:00  έως και την την ημέρα έναρξης του κάθε τμήματος, στο χώρο μας, Σωκράτους 2, (Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

2314-018044

info@acade-cultural.gr