Η ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ανήκει στις σκανδιναβικές γλώσσες και συγκεκριμένα στον κλάδο των γερμανικών γλωσσών. Τα Σουηδικά ομιλούνται από 10 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου και είναι επίσημη γλώσσα στη Σουηδία αλλά και στη Φινλανδία (η οποία μαζί με τα Φιλανδικά έχει δύο επίσημες γλώσσες). Το σουηδικό αλφάβητο αποτελείται από 29 γράμματα και είναι στην ουσία μια παραλλαγή του λατινικού αλφάβητου. Τα πρώτα 26 γράμματα είναι τα ίδια με αυτά του λατινικού και τα τρία τελευταία είναι τα φωνήεντα Å, Ä, Ö.

Τα Σουηδικά είναι μία σχετικά νέα γλώσσα που έχει πάρει στοιχεία από πολλές άλλες γλώσσες και κυρίως από τα Γερμανικά και τα Αγγλικά, αλλά και από τα Λατινικά, τα Γαλλικά κ.α.. Επιπλέον, είναι μία γλώσσα που συνεχώς εξελίσσεται μιας και επηρεάζεται τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα από τα Αγγλικά, μεταξύ άλλων μέσω του κινηματογράφου, της μουσικής και της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται πολλές αγγλικές λέξεις στα Σουηδικά.

  • Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα 

Στην AcadeCultural κάθε σχολική χρονιά καλύπτεται σε 34 δίωρα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, για έναν αρχάριο στην ΣΟΥΗΔΙΚΗ γλώσσα ο ρυθμός εκμάθησης είναι ο εξής:

Επίπεδο Α2 (Βασική Γνώση): 1 έτος σπουδών

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 2 έτη σπουδών

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές σουηδικής γλώσσας της AcadeCultural δύνανται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας SWEDEX για τα επίπεδα Α2, Β1, Β2 που διενεργούνται στη Θεσσαλονίκη κάθε Ιούνιο και Νοέμβριο.

  • Νέα Τμήματα:

Α1: Κάθε Τετάρτη 17:45 – 20:00 Έναρξη: 2/10/2019

          ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 280€

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

 

  • Τρέχοντα Τμήματα:

Τα τρέχοντα τμήματά μας στην ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη γνώση της γλώσσας.

Αναλόγως του επιπέδου σας, μπορείτε να ενταχθείτε στα εξής τμήματα:

Β1: Κάθε Τετάρτη 15:15 – 17:30/Έναρξη: 2/10/2019

Με την εγγραφή σας στο τμήμα της επιλογής σας καταβάλετε την πρώτη δόση των διδάκτρων, ύψους 50 ΕΥΡΩ.

 

  • Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου καθημερινά 11:30 – 21:30  έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον χώρο μας, Σωκράτους 2, (Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

ΤΗΛ: 2314-018044

Ε-mail:info@acade-cultural.gr