Βουλγάρικα2021-09-12T19:23:48+03:00

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας

Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. Μιλιέται όχι μόνο από 7,5 εκατομμύρια Βούλγαρους στη Βουλγαρία, αλλά τουλάχιστον από άλλους τόσους ομογενείς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η Βουλγαρική γλώσσα είναι η πρώτη σλαβική γλώσσα με δική της γραφή, που δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2007, το κυριλλικό αλφάβητο είναι το τρίτο επίσημο αλφάβητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα λατινικά και τα ελληνικά.

Η βουλγαρική γλώσσα είναι η γλώσσα της βουλγαρικής εθνικότητας , η οποία σχηματίστηκε την περίοδο του VII-IX αιώνα, όταν οι σλαβικές φυλές μαζί με τον Βαλκανικό πληθυσμό (Θράκες και Ιλλυρικοί) και οι Βούλγαροι του Ασπαρούχ και Κούμπερ σχημάτισαν βουλγαρική εθνικότητα. Η υιοθέτηση του χριστιανισμού ενώνει τον βουλγαρικό λαό στη Μιζία, στη Θράκη και στη Μακεδονία και βοηθά στη δημιουργία της παλιάς βουλγαρικής γλώσσας.

Η βουλγαρική γλώσσα ανήκει στην μεγάλη οικογένεια ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ανήκει στην ανατολική ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Είναι διάσημη για το λεκτικό της πλούτο. Καλύπτει πάνω από 200.000 λέξεις και οι μορφές τους είναι δέκα φορές περισσότερες. Μόνο το ρήμα “cheta”(διαβάζω) έχει 52 φόρμες. Στη βουλγαρική γλώσσα υπάρχουν σλαβικές λέξεις και λέξεις από κλασσικές γλώσσες, όπως ρωσική, τουρκική, αραβική, καθώς και δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εισαχθεί στη γλώσσα πάνω από 5.000 νέες λέξεις, φράσεις και συνδυασμοί λέξεων.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

  1. πρόσθετο γραπτό ή οπτικοακουστικό υλικό για την ανάπτυξη και των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων
  2. προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές  ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ γλώσσας της AcadeCultural  μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας του ΙΜΧΑ, αναγνωρισμένες από τον ελληνικό ΑΣΕΠ.

 

  • Πληροφορίες:

Καθημερινά  τηλεφωνικά Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:30 και 17:30-21:00  και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή facebook:

ΤΗΛ: 2314-018044

info@acade-cultural.gr

https://www.facebook.com/acadecultural


Σχετικά Νέα

Επιτυχόντες 2020 – 2021

19 Σεπτεμβρίου, 2021|0 Comments

Μαθαίνουμε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ! Υπεύθυνα & Οικονομικά!

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. [...]

28 Αυγούστου, 2019|0 Comments

Μαθαίνουμε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ! Υπεύθυνα & Οικονομικά!

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. [...]

12 Δεκεμβρίου, 2018|0 Comments