Βουλγάρικα2020-09-10T17:08:50+02:00

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας

Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. Μιλιέται όχι μόνο από 7,5 εκατομμύρια Βούλγαρους στη Βουλγαρία, αλλά τουλάχιστον από άλλους τόσους ομογενείς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η Βουλγαρική γλώσσα είναι η πρώτη σλαβική γλώσσα με δική της γραφή, που δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2007, το κυριλλικό αλφάβητο είναι το τρίτο επίσημο αλφάβητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα λατινικά και τα ελληνικά.

Η βουλγαρική γλώσσα είναι η γλώσσα της βουλγαρικής εθνικότητας , η οποία σχηματίστηκε την περίοδο του VII-IX αιώνα, όταν οι σλαβικές φυλές μαζί με τον Βαλκανικό πληθυσμό (Θράκες και Ιλλυρικοί) και οι Βούλγαροι του Ασπαρούχ και Κούμπερ σχημάτισαν βουλγαρική εθνικότητα. Η υιοθέτηση του χριστιανισμού ενώνει τον βουλγαρικό λαό στη Μιζία, στη Θράκη και στη Μακεδονία και βοηθά στη δημιουργία της παλιάς βουλγαρικής γλώσσας.

Η βουλγαρική γλώσσα ανήκει στην μεγάλη οικογένεια ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ανήκει στην ανατολική ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Είναι διάσημη για το λεκτικό της πλούτο. Καλύπτει πάνω από 200.000 λέξεις και οι μορφές τους είναι δέκα φορές περισσότερες. Μόνο το ρήμα «cheta»(διαβάζω) έχει 52 φόρμες. Στη βουλγαρική γλώσσα υπάρχουν σλαβικές λέξεις και λέξεις από κλασσικές γλώσσες, όπως ρωσική, τουρκική, αραβική, καθώς και δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εισαχθεί στη γλώσσα πάνω από 5.000 νέες λέξεις, φράσεις και συνδυασμοί λέξεων.

  • Τμήμα Α1 – Α2 (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα / 2 ώρες)  Έναρξη: Οκτώβριος 2020

 

  • Τμήμα B2

Τα τμήματά μας απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη γνώση της γλώσσας σε επίπεδο Β1.

Β2: Κάθε Τρίτη 15:15-17:30             Έναρξη 29/09/2020

 

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

  1. πρόσθετο γραπτό ή οπτικοακουστικό υλικό για την ανάπτυξη και των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων
  2. προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές  ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ γλώσσας της AcadeCultural  μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας του ΙΜΧΑ, αναγνωρισμένες από τον ελληνικό ΑΣΕΠ.

 

  • Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου καθημερινά 11:00 – 21:00  έως και την κάλυψη των θέσεων ή την ημέρα έναρξης του κάθε τμήματος, στο χώρο μας, Σωκράτους 2, (Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εγγραφής  των σπουδαστών είναι η καταβολή της πρώτης εκ των τεσσάρων συνολικά δόσεων των ετησίων διδάκτρων , που αντιστοιχεί στους δύο πρώτους μήνες μαθημάτων.

 

ΤΗΛ: 2314-018044

info@acade-cultural.gr


Σχετικά Νέα

Μαθαίνουμε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ! Υπεύθυνα & Οικονομικά!

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. [...]

Αύγουστος 28th, 2019|0 Comments

Μαθαίνουμε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ! Υπεύθυνα & Οικονομικά!

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. [...]

Δεκέμβριος 12th, 2018|0 Comments