Βουλγάρικα2020-09-06T17:50:58+03:00

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας

Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. Μιλιέται όχι μόνο από 7,5 εκατομμύρια Βούλγαρους στη Βουλγαρία, αλλά τουλάχιστον από άλλους τόσους ομογενείς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η Βουλγαρική γλώσσα είναι η πρώτη σλαβική γλώσσα με δική της γραφή, που δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2007, το κυριλλικό αλφάβητο είναι το τρίτο επίσημο αλφάβητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα λατινικά και τα ελληνικά.

Η βουλγαρική γλώσσα είναι η γλώσσα της βουλγαρικής εθνικότητας , η οποία σχηματίστηκε την περίοδο του VII-IX αιώνα, όταν οι σλαβικές φυλές μαζί με τον Βαλκανικό πληθυσμό (Θράκες και Ιλλυρικοί) και οι Βούλγαροι του Ασπαρούχ και Κούμπερ σχημάτισαν βουλγαρική εθνικότητα. Η υιοθέτηση του χριστιανισμού ενώνει τον βουλγαρικό λαό στη Μιζία, στη Θράκη και στη Μακεδονία και βοηθά στη δημιουργία της παλιάς βουλγαρικής γλώσσας.

Η βουλγαρική γλώσσα ανήκει στην μεγάλη οικογένεια ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ανήκει στην ανατολική ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών. Είναι διάσημη για το λεκτικό της πλούτο. Καλύπτει πάνω από 200.000 λέξεις και οι μορφές τους είναι δέκα φορές περισσότερες. Μόνο το ρήμα “cheta”(διαβάζω) έχει 52 φόρμες. Στη βουλγαρική γλώσσα υπάρχουν σλαβικές λέξεις και λέξεις από κλασσικές γλώσσες, όπως ρωσική, τουρκική, αραβική, καθώς και δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εισαχθεί στη γλώσσα πάνω από 5.000 νέες λέξεις, φράσεις και συνδυασμοί λέξεων.

Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα

Στην AcadeCultural κάθε σχολική χρονιά διαιρείται σε δύο πεντάμηνους κύκλους σπουδών, κάθε ένας εκ των οποίων καλύπτεται σε 17 δίωρα μαθήματα. Πιο συγκεκριμένα, για έναν αρχάριο στη ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ γλώσσα:

Επίπεδο Β1 (μέτρια γνώση γλώσσας): 2 έτη σπουδών

Επίπεδο Β2 (καλή γνώση γλώσσας): 3 έτη σπουδών

Εξεταστικοί Φορείς

Οι εξετάσεις διεξάγονται μια φορά το χρόνο στην Θεσσαλονίκη από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας « St. Kliment Ohridski »

Τα πτυχία απονέμονται από τα εξής επίπεδα: A2, B1, B2, C1, C2


Τελευταία Νέα

Επιτυχόντες 2020 – 2021

19 Σεπτεμβρίου, 2021|0 Comments

Μαθαίνουμε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ! Υπεύθυνα & Οικονομικά!

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης [...]

28 Αυγούστου, 2019|0 Comments

Μαθαίνουμε ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ! Υπεύθυνα & Οικονομικά!

Βουλγαρική: η γλώσσα των βόρειων γειτόνων μας Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης [...]

12 Δεκεμβρίου, 2018|0 Comments