Μαθαίνω
Γερμανικά

γερμανικά
germanika

Τα Γερμανικά

Η γερμανική γλώσσα ομιλείται επίσημα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν, δηλαδή συνολικά χρησιμοποιείται από περίπου 105 εκατομμύρια ομιλητές ως μητρική γλώσσα και σχεδόν από 85 εκατομμύρια ως μη μητρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τη δεύτερη σε πληθυσμό γλώσσα – μετά τα Ρωσικά – που ομιλείται στην Ευρώπη, ενώ την τρίτη διδασκόμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

Σε μία πρώτη επαφή με τη γερμανική γλώσσα ο σπουδαστής αντιλαμβάνεται τις ομοιότητες με την ελληνική στη γραμματική και το λεξιλόγιο. Επίσης, η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες και με την αγγλική, τόσο στο αλφάβητο όσο και στο λεξιλόγιο, ενώ οι ρίζες των περισσοτέρων λέξεων είναι κοινές. 

Tα γερμανικά είναι πολύ σημαντικά στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Στην πραγματικότητα, κατατάσσoνται ως η δεύτερη  πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επιστημονική γλώσσα. Η γνώση γερμανικών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητές για επαγγελματική αποκατάσταση.

Ενδιαφέρεσαι για τα Γερμανικά;

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00- 21:30, για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεσαι. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να σε εξυπηρετήσουμε.

scribble-white

Επιλέγω Γερμανικά

Μου αρέσουν πολύ τα Γερμανικά και ενδιαφέρομαι να μάθω να τα μιλάω!

Επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi