Μαθαίνω
Βουλγαρικά

bulgarika
voulgarika

Τα Βουλγάρικα

Η βουλγαρική γλώσσα είναι μία από τις 24 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσημη γλώσσα της Βουλγαρίας. Μιλιέται όχι μόνο από 7,5 εκατομμύρια Βούλγαρους στη Βουλγαρία, αλλά τουλάχιστον από άλλους τόσους ομογενείς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Η Βουλγαρική γλώσσα είναι η πρώτη σλαβική γλώσσα με δική της γραφή, που δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2007, το κυριλλικό αλφάβητο είναι το τρίτο επίσημο αλφάβητο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με τα λατινικά και τα ελληνικά.

Η βουλγαρική γλώσσα είναι η γλώσσα της βουλγαρικής εθνικότητας , η οποία σχηματίστηκε την περίοδο του VII-IX αιώνα, όταν οι σλαβικές φυλές μαζί με τον Βαλκανικό πληθυσμό (Θράκες και Ιλλυρικοί) και οι Βούλγαροι του Ασπαρούχ και Κούμπερ σχημάτισαν βουλγαρική εθνικότητα. Η υιοθέτηση του χριστιανισμού ενώνει τον βουλγαρικό λαό στη Μιζία, στη Θράκη και στη Μακεδονία και βοηθά στη δημιουργία της παλιάς βουλγαρικής γλώσσας.

Η βουλγαρική γλώσσα ανήκει στην μεγάλη οικογένεια ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και ανήκει στην ανατολική ομάδα των νότιων σλαβικών γλωσσών.

Είναι διάσημη για το λεκτικό της πλούτο. Καλύπτει πάνω από 200.000 λέξεις και οι μορφές τους είναι δέκα φορές περισσότερες. Μόνο το ρήμα “cheta” (διαβάζω) έχει 52 φόρμες. Στη βουλγαρική γλώσσα υπάρχουν σλαβικές λέξεις και λέξεις από κλασσικές γλώσσες, όπως ρωσική, τουρκική, αραβική, καθώς και δυτικοευρωπαϊκές γλώσσες. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εισαχθεί στη γλώσσα πάνω από 5.000 νέες λέξεις, φράσεις και συνδυασμοί λέξεων.

Ενδιαφέρεσαι για τα Βουλγαρικά;

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00- 21:30, για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεσαι. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να σε εξυπηρετήσουμε.

scribble-white

Ακαδημαϊκό έτος

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

Εξεταστικοί φορείς

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές Βουλγαρικής γλώσσας της Acade Cultural μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας του ΙΜΧΑ, αναγνωρισμένες από τον ελληνικό ΑΣΕΠ.

 

Επιλέγω Βουλγαρικά

Μου αρέσουν πολύ τα Βουλγαρικά και ενδιαφέρομαι να μάθω να τα μιλάω!

Επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi