Μαθαίνω
Γαλλικά

gallika
gallika

Τα Γαλλικά

Η γαλλική γλώσσα ανήκει στις λατινογενείς ευρωπαϊκές γλώσσες με δυναμική παρουσία στις πέντε ηπείρους καθώς είναι επίσημη γλώσσα σε 29 χώρες με περίπου διακόσια εκατομμύρια ομιλητές. Η γαλλική γλώσσα είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ,ΝΑΤΟ ,UNESCO κ.λπ.).
Μαζί με την αγγλική αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε παγκόσμια κλίμακα. Παλαιότερα ήταν γνώστη ως η γλώσσα τις διπλωματίας και διάφορες γλώσσες έχουν πολλά δάνεια της γαλλικής στο λεξιλόγιο τους, αποτελεί άλλωστε τη δεύτερη διδασκόμενη γλώσσα μετά τα αγγλικά.
Η γαλλική γλώσσα θεωρείται η κατεξοχήν γλώσσα των ανθρωπιστικών επιστημών και πολιτισμού. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από την λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο ως τη μόδα και την γαστρονομία.

Ενδιαφέρεσαι για τα Γαλλικά;

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00- 21:30, για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεσαι. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να σε εξυπηρετήσουμε.

scribble-white

Ακαδημαϊκό έτος

Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα:

Επίπεδα Α1-Β1

Σε 1 διδακτικό έτος (8,5 μήνες) σπουδών (μάθημα 2 φορές την εβδομάδα / 5 ΔΩ)

Επίπεδο Β2

Σε μισό διδακτικό έτος  (4-5 μήνες) σπουδών (μάθημα 2 φορές την εβδομάδα / 5 ΔΩ)

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

Εξεταστικοί φορείς

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές  ΓΑΛΛΙΚΗΣ γλώσσας της AcadeCultural  μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας που διενεργεί το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (DELF), στις εξετάσεις που διενεργεί το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης(SORBONNE) καθώς και στις εξετάσεις που διενεργεί το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (ΚΠΓ).

Επιλέγω Γαλλικά

Μου αρέσουν πολύ τα Γαλλικά και ενδιαφέρομαι να μάθω να τα μιλάω!

Επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi