Γαλλικά2022-06-02T20:44:17+03:00

Σχετικά με τη Γαλλική Γλώσσα

Η γαλλική γλώσσα ανήκει στις λατινογενείς  ευρωπαϊκές  γλώσσες με δυναμική παρουσία στις πέντε ηπείρους  καθώς είναι επίσημη γλώσσα σε 29 χώρες με περίπου διακόσια εκατομμύρια   ομιλητές. Η γαλλική γλώσσα  είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ,ΝΑΤΟ ,UNESCO κ.λπ.). Μαζί με την αγγλική αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε παγκόσμια κλίμακα. Παλαιότερα ήταν γνώστη ως  η γλώσσα τις διπλωματίας και διάφορες  γλώσσες έχουν πολλά δάνεια της γαλλικής στο λεξιλόγιο τους, αποτελεί άλλωστε τη δεύτερη διδασκόμενη γλώσσα μετά τα αγγλικά. Η γαλλική γλώσσα θεωρείται η κατεξοχήν γλώσσα των ανθρωπιστικών  επιστημών και  πολιτισμού. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα από την λογοτεχνία, τη μουσική, τον κινηματογράφο ως τη μόδα και την γαστρονομία.

 

  • Πρόγραμμα – Επίπεδα

Το Κ.Ξ.Γ «Acade Cultural» προσφέρει για το διδ. έτος 2021-22 ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδών για έναν αρχάριο ενήλικα, ιδανικό για φοιτητές, σπουδαστές και  όσους στοχεύουν σε προκηρύξεις για το Δημόσιο Τομέα.  Καλύπτει σε 8,5 μήνες τα τρία πρώτα επίπεδα (έως και το Β1),  με όλες τις βασικές γλωσσικές δεξιότητες που συνθέτουν τη γλωσσομάθεια να αναπτύσσονται ισότιμα και ισοδύναμα.  Μαθαίνουμε να κατανοούμε ακουστικά, να εκφέρουμε σωστά δομημένο λόγο και να γράφουμε με συνοχή.

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ – ΕΝΤΑΤΙΚΟ

Επίπεδα Α1-Β1: σε 1 διδ. έτος (8,5 μήνες) σπουδών (μάθημα 2 φορές την εβδομάδα / 5 ΔΩ)

Επίπεδο Β2: σε μισό διδ. έτος  (4-5 μήνες) σπουδών (μάθημα 2 φορές την εβδομάδα / 5 ΔΩ)

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

  • αξιολόγηση γλωσσικού επιπέδου
  • πρόσθετο γραπτό ή οπτικοακουστικό υλικό για την ανάπτυξη και των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων
  • προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων 

 

  • Εξεταστικοί Φορείς:

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές  ΓΑΛΛΙΚΗΣ γλώσσας της AcadeCultural  μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας που διενεργεί το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (DELF), στις εξετάσεις που διενεργεί το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης(SORBONNE) καθώς και στις εξετάσεις που διενεργεί το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (ΚΠΓ).

 

  • Νέο τμήμα  ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2021-22

Η Acade Cultural ανακοινώνει την έναρξη τμήματος αρχαρίων Γαλλικής Γλώσσας

Α1-Β1:  Κάθε Τρίτη 18:30-20:15  &   Κάθε Παρασκευή 18:30-20:30 Εναρξη: 30/09/2021

 

  • Τμήματα Προχωρημένων:

Τα τρέχοντα τμήματά μας στην ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ απευθύνονται σε άτομα που διαθέτουν προηγούμενη γνώση της γλώσσας.

Αναλόγως του επιπέδου σας, μετά από τεστ αξιολόγησης αν κριθεί σκόπιμο, μπορείτε να ενταχθείτε στα εξής τμήματα:

Β2: Κάθε Δευτέρα 19:15 – 21:30 ‘Εναρξη: 04/10/2021

 

  • Εγγραφές:

έως και  τις 27 Σεπτεμβρίου, με ηλεκτρονική εγγραφή ή Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:30 και 17:30-21:00 με συμπλήρωση αίτησης στο χώρο του Κ.Ξ.Γ «Αcade Cultural», Σωκράτους 2, στο κέντρο της πόλης, πλησίον στάσης Αγ. Σοφίας.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εγγραφής  των σπουδαστών είναι η καταβολή της πρώτης εκ των τεσσάρων συνολικά δόσεων των  διδάκτρων

  • Πληροφορίες:

Καθημερινά  τηλεφωνικά Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-14:30 και 17:30-21:00 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή facebook:

ΤΗΛ: 2314-018044

info@acade-cultural.gr

https://www.facebook.com/acadecultural


Σχετικά Νέα