Περσικά

Η Περσική γλώσσα, γνωστή και ως Φαρσί, είναι ινδοευρωπαϊκή γλώσσα που ομιλείται στο Ιράν, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, την Αρμενία, την Τουρκία, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία, το Ουζμπεκιστάν, την Κιργιζία, σε όμορες χώρες και αλλού. Η γλώσσα καλείται Φαρσί στο Ιράν, το είδος που ομιλείται στο Αφγανιστάν καλείται Νταρί, ενώ στο Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και την κεντρική Ασία το είδος της περσικής γλώσσας που ομιλείται καλείται Τατζίκ. Ο συνολικός αριθμός που μιλά την Περσική Φαρσί είναι περίπου 23 εκατομμύρια (50% του πληθυσμού του Ιράν). Περίπου 5,5 εκατομμύρια μιλούν την Περσική Νταρί στο Αφγανιστάν (25% του πληθυσμού), και περίπου 1 εκατομμύριο Πακιστανών μιλούν την Περσική Νταρί, επίσης. Η μακρόχρονη επαφή της γλώσσας με την Αραβική είχε σαν αποτέλεσμα η Περσική να κατακλυσθεί από αραβικές λέξεις, σε βαθμό που ένας συγγραφέας της Κλασσικής Περσικής να έχει στη διάθεσή του ολόκληρο το λεξιλόγιο της Αραβικής.

 

Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα 

Επίπεδα Α1-Α2: σε 1 έτος σπουδών (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα / 2 ώρες)

Επίπεδα Α1- Β1: σε 2 έτη σπουδών (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα / 2 ώρες)

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

  1. αξιολόγηση γλωσσικού επιπέδου
  2. πρόσθετο γραπτό ή οπτικοακουστικό υλικό για την ανάπτυξη και των τεσσάρων γλωσσικών δεξιοτήτων
  3. προσομοιώσεις γραπτών και προφορικών εξετάσεων 

 

  • Νέο Τμήμα:

Α1-Α2: Κάθε Πέμπτη17:45-20:00   Έναρξη: 08/10/2020

Τμήματα 4 έως 9 ατόμων

 

Πληροφορίες/Εγγραφές:

Από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου καθημερινά 11:00 – 21:00  έως και την  ημέρα έναρξης του κάθε τμήματος ή την κάλυψη των θέσεων, στο χώρο μας, Σωκράτους 2, (Στάση Αγίας Σοφίας, πάνω πλευρά Εγνατίας) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εγγραφής  των σπουδαστών είναι η καταβολή της πρώτης εκ των τεσσάρων συνολικά δόσεων των ετησίων διδάκτρων , που αντιστοιχεί στους δύο πρώτους μήνες μαθημάτων.

ΤΗΛ: 2314-018044

info@acade-cultural.gr


Σχετικά Νέα