Καθηγητές
Φροντιστηρίου

demo-attachment-1097-Group-917

Γνωρίστε τους καθηγητές του Φροντιστηρίου μας.

demo-attachment-1097-Group-917
demo-attachment-1098-Mask-Group-2
syria

Καμπάρα Μαρία

Καθηγήτρια Αραβικών

Γεννημένη στην Συρία, διδάσκω την Αραβική γλώσσα στο φροντιστήριο. Έχω σπουδάσει Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Μπαλαμάντ του Λιβάνου και κατέχω Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, με κατεύθυνση την Κοινωνιολογία. Το θεωρητικό και ιστορικό κομμάτι της έρευνάς μου στα Αραβικά, Αγγλικά και Ελληνικά επικεντρώνεται στον ρόλο και τη θέση της γυναίκας στην στην Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και σε άλλες εκκλησίες, καθώς επίσης και γενικά στον σύγχρονο κόσμο αλλά και τους νόμους διακρίσεων στην Συρία. Επίσης, γράφω για πολλές Συριακές, Λιβανέζικες και Ελληνικές ηλεκτρονικές εφημερίδες.

iaponika

Άρης Γεωργούλας

Καθηγητής Ιαπωνικών

Διδάσκω σε όλους μου τους μαθητές ότι η Ιαπωνική γλώσσα δεν είναι «Δύσκολη». Είναι ΑΚΡΩΣ μοναδική, ιδιαίτερη και γοητευτική. Συνεπώς πιστεύω πως και η ίδια η διαδικασία εκμάθησης θα πρέπει να είναι μοναδική και ιδιαίτερη και σίγουρα θα σας γοητεύσει! Ένα βασικό χαρακτηριστικό των διαλέξεων μου, είναι πως η εκμάθηση γίνεται με δικό μου σύστημα και υλικό το οποίο είναι μοναδικό. Ακολουθώντας τους πυλώνες της βασικής μάθησης εντάσσω ψυχαγωγικά μέσα, όπως αγαπημένες ταινίες, anime και manga για την ορθότερη κατανόηση των εννοιών που συναντάμε, μέσα από την εμφάνισή τους υπό πραγματικές συνθήκες και όχι στο απρόσωπο περιβάλλον των περισσότερων εμπορικών βιβλίων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Επιπρόσθετα λόγω των σπουδών μου έχω πλήρη κατάρτιση στην χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, κάτι το οποίο μου επιτρέπει να τις επιστρατεύω διαρκώς προς όφελος των μαθητών μου. Κατά αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο κατακτούν ευκολότερα την ιαπωνική γλώσσα, αλλά και πολλές τακτικές και μεθόδους προσέγγισης και αντιμετώπισης ενός προβλήματος, οι οποίες σίγουρα θα φανούν χρήσιμες στην υπόλοιπη ζωή τους.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)
Η αγάπη μου για την Ιαπωνική γλώσσα ξεκινάει κάπου στα εφηβικά μου χρόνια. Λίγο τα μυστήρια Ιδεογράμματα, λίγο η γοητευτική χροιά της γλώσσας οδήγησαν σιγά σιγά στην ενασχόληση μου η οποία έγινε τελικά σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας. Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω, αποφάσισα να εξελίξω τις ικανότητές μου, καθώς η Ιαπωνία σαν χώρα θα μπορούσε να μου προσφέρει πολλές επαγγελματικές διεξόδους λόγω του αντικειμένου των σπουδών μου (ΗΜΜΥ Πολυτεχνείο). Σε αυτό το σημείο ξεκίνησα να διδάσκω και τελικά συνειδητοποίησα πόσο πολύ αγαπώ πραγματικά τη γλώσσα και πόση ικανοποίηση αντλώ από την μετάδοση της και την χαρά των μαθητών μου. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω το πραγματικό μου πάθος και να ασχοληθώ με την διδασκαλία ιαπωνικών σαν κύριο επάγγελμα.

italy

Τριανταφυλλίδου Ελένη

Καθηγήτρια Ιταλικών

Ciao a tutti
Είμαι η Ελένη και διδάσκω την ιταλική γλώσσα με μεγάλη διδακτική εμπειρία, μα πάνω από όλα με άπειρη αγαπη , αφοσίωση και ενθουσιασμό. Για εμένα η ιταλική γλώσσα είναι τρόπος ζωής και σκέψης και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Η εμπειρία από τη διαμονή μου στην Ιταλία υπήρξε καθοριστική. Με διακρίνουν η οργανωτικότητα ,η μεθοδικότητα ,η αγάπη για την Ιταλική κουλτούρα και τον πολιτισμό καθώς και η απόλυτη προσήλωση στους στόχους κάθε μαθητή/τριας ξεχωριστά. Σας περιμένω να ταξιδέψουμε όλοι μαζί παρέα με την ωραιότερη γλώσσα του κόσμου.
Andiamo

ellinika

Όλγα Κριθαρίδου

Καθηγήτρια Ελληνικών

Αγαπώ την ελληνική γλώσσα, γι' αυτό και επέλεξα να σπουδάσω Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και να συνεχίσω με μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία, με έμφαση στη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. Έχω συνεργαστεί με ΜΚΟ που διευκολύνουν την ένταξη των προσφύγων στη χώρα μας. Η καθημερινή επαφή με ανθρώπους από διάφορες χώρες, οι οποίοι θέλουν να μάθουν τη γλώσσα μας, με κάνει να αναζητώ διαρκώς νέους τρόπους διδασκαλίας. Μιλάω η ίδια 5 γλώσσες, γεγονός που με βοηθάει ως καθηγήτρια να εντοπίζω τις δυσκολίες των μαθητών. Μέσα από τα μαθήματά μου επιθυμώ πάντα να γνωρίσουν οι μαθητές όχι μόνο τη γλώσσα, αλλά και τον πολιτισμό της Ελλάδας, μέσα από ποικίλο οπτικοακουστικό υλικό. Στο κέντρο ξένων γλωσσών διδάσκω φέτος τη γλώσσα σε περισσότερους από δέκα μαθητές.

portogalika

Χαρά

Καθηγήτρια Πορτογαλικών

Αγαπώ την ελληνική γλώσσα γι αυτό τον λόγο επέλεξα να σπουδάσω στην σχολή Φιλοσοφίας του ΑΠΘ και να συνεχίσω το μεταπτυχιακό μου στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς. Έχω συνεργαστεί με ΜΚΟ και διεθνής οργανώσεις που βοηθούν στην ένταξη των προσφύγων στην χώρα μας. Η καθημερινή επαφή με ανθρώπους διαφόρων γλωσσών οι οποίοι επιθυμούν να μάθουν την γλώσσα μας, με κάνει να αναζητώ καθημερινά νέους τρόπους εκμάθησης και διδασκαλίας μέσα από εγχειρίδια και οπτικο ακουστικό υλικό. Στο κέντρο ξένων γλωσσών διδάσκω φέτος την γλώσσα σε περισσότερους από δέκα μαθητές.

glossa-aravika

Ριμα Γαζάλε

Καθηγήτρια Αραβικών

Στο τμήμα Αραβικών του φροντιστηρίου, συνεργάζομαι ως native speaker. Είμαι διδάκτωρ του ΑΠΘ, με εμπειρία διδασκαλίας της Αραβικής γλώσσας στην Θεολογική σχολή, στο τμήμα Μουσουλμανικών σπουδών από το 2019 μέχρι αρχές το 2023 και με εμπειρία 6 χρόνων στην διδασκαλία της Αραβικής γλώσσας για τους ξένους στη Δαμασκό, όπου έκανα κάποιες από τις ακαδημαϊκές μου σπουδές. Προσφέρω την πολυετή εμπειρία μου στην προετοιμασία για τις εξετάσεις Αραβομάθειας. Διδάσκω την καθαρεύουσα και την καθομιλουμένη.

iaponika

Μαρία Δ.

Καθηγήτρια Ιαπωνικών

Αγαπώ την Ιαπωνική Γλώσσα και την διδάσκω με αγάπη τα τελευταία δέκα χρόνια στην Acade Cultural. Η επικοινωνία με τους μαθητές μου όπως και οι επιτυχίες στα πτυχία Ν5, Ν4,Ν3 και Ν2 με κάνουν να συνεχίζω γι αυτό και κάθε χρόνο επισκέπτομαι την Ιαπωνία για έναν μήνα. Θεωρώ πως η κουλτούρα και ο πολιτισμός της χώρας αυτής είναι μοναδική γι αυτό και διδάσκω στους μαθητές μου την ιστορία και τις συνήθειες της Ιαπωνικής γλώσσας.

glossa-persika

Χαμέντ Ρουζμπεχανί

Καθηγητής Περσικών

Διδάσκω την Περσική γλώσσα, η οποία είναι και η μητρική μου. Είμαι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και έχω στην κατοχή μου δύο Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Με πολυετή εμπειρία στην διδασκαλία, μιλάω 10 γλώσσες (Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Ελληνικά, Αραβικά, Ισπανικά, Τουρκικά, Ρωσικά, Πορτογαλικά και Γερμανικά) και έχω δουλέψει ως Διαπολιτισμικός Διαμεσολαβητής στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και στην Ανθρωπιστική Οργάνωση INTERSOS. Είμαι διερμηνέας, μεταφραστής και αρθρογράφος. Πιστεύω ότι η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα εργαλείο επικοινωνίας. Για μένα η γλώσσα είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ταυτότητας ενός λαού. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να αντικατασταθούν, εκτός από τη γλώσσα. Αν σήμερα νιώθω ότι είμαι Πέρσης είναι αφού διαβάζω και καταλαβαίνω τα ποιήματα των κλασικών Περσών ποιητών, όχι μόνο αφού έχω ένα έγγραφο που δείχνει σε ποια χώρα γεννήθηκα. Θεωρώ ότι αυτό ισχύει και για άλλους. Πάντα ήταν ένα όνειρο για μενα να παρουσιάσω αυτή τη φανταστική γλώσσα για τον άλλον, για όποιον δεν εχει απολαύσει την μουσικότητα και την μαγεία της γλώσσας που έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη παραγωγή ποιητικών έργων στην ιστορια της, ιδιαίτερα η Ελλάδα που έχει έναν πολιτισμό τόσο παλιό σαν τον δικό μας, όπου ο λαός εκτιμά την πρωτοτυπία της ιστορίας, της φιλοσοφίας και της λογοτεχνίας. Δεν έχω ποτέ απολαύσει μια εργασία όπως αυτή που κάνω τώρα, τότε είμαι περήφανος και ευτυχισμένος.

italy

Αρσένης Σοφικίτης

Καθηγητής Ιταλικών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και τελειόφοιτος του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Στο παρελθόν έχω εργαστεί ως θεατρολόγος, ενώ τα τελευταία χρόνια η αγάπη μου για την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα με έχει οδηγήσει στην διδασκαλία των ιταλικών.

norway

Δημήτρης Δεύτερος

Καθηγητής Νορβηγικών

Μετά από πολυετή διαμονή στην ξεχωριστή χώρα της Νορβηγίας, επέστρεψα στην Ελλάδα, και αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με την διδασκαλία της γλώσσας. Η νορβηγική είναι μία μίξη γλωσσών που την καθιστά εύκολη αλλά και περιζήτητη τα τελευταία χρόνια. Διδάσκω την γλώσσα σε πανεπιστημιακές σχολές και συνεργάζομαι με ψηφιακά σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές από ολόκληρο τον κόσμο. Πιστεύω πως σε λίγα χρόνια η νορβηγική γλώσσα θα έχει μια εξέχουσα θέση στον κόσμο των σύγχρονων ανταγωνιστικών γλωσσών σε εργασιακό και πολιτιστικό επίπεδο.

glossa-aravika

Άχμεντ Αλ Σαχούντ

Καθηγητής Αραβικών

Η αραβική είναι μία γλώσσα μοναδική! Όχι μόνο διότι γράφεται “ανάποδα” όπως λένε οι Έλληνες αλλά και επειδή είναι ένα ταξίδι σε έναν νέο κόσμο και πολιτισμό διαφορετικό από τον ελληνικό. Η γλώσσα αυτή παρ ότι “πλήττεται” από τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα, συνεχίζει να συναντάει την ιδιαίτερη προτίμηση των Ελλήνων ως προς την εκμάθηση της. Διδάσκω την γλώσσα περισσότερο από δέκα χρόνια μέσα από την γραμματική του Πάνου Κουργιώτη και η προετοιμασία που γίνεται κάθε χρόνο μέσα στο κέντρο ξένων γλωσσών οδηγεί σε σίγουρες επιτυχίες στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Ναμπλούς κάθε χρόνο. Διδάσκω όλα τα επίπεδα της αραβικής γλώσσας και φέτος το τμήμα Γ1 προετοιμάζεται για ένα από τα πιο απαιτητικά πτυχία.

iaponika

Δημήτρης Καρούτης

Καθηγητής Ιαπωνικών

Είμαι κάτοχος πιστοποίησης ιαπωνικής γλώσσας με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία. Έχω διδάξει σε φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα και στο τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κάτοχος Πιστοποιήσεων
Waseda University – Japanese Pronunciation for Communication (2016)
Tokyo Institute of Technology – Modern Japanese Architecture: From Meiji Restoration to Today (2016)
Harvard University – Visualizing Japan (1850s-1930s): Westernization, Protest, Modernity (2016)
The University of Tokyo – Visualizing Postwar Tokyo, Part 1 (2016)

souidika

Αλεξάνδρα Γεωργίου

Καθηγήτρια Σουηδικών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λαμία. Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στην Αθήνα και παράλληλα ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα Σουηδικά. Το 2003 πήγα για πρώτη φορά στη Σουηδία όπου συμμετείχα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εθελοντικής Εργασίας YOUTH και έμεινα τελικά ως το 2014. Παρακολούθησα μαθήματα παιδαγωγικών, γλώσσας και ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Umeå και εργάστηκα με άτομα με ειδικές ανάγκες και ως δασκάλα Ελληνικών και Σουηδικών σε σχολεία του Umeå. Ασχολούμαι με τη διδασκαλία των Σουηδικών από το 2008 και έχω διδάξει σε όλες τις ηλικίες, από νηπιαγωγείο έως και ενήλικες.

ollandika

Ειρήνη Αγαθού

Καθηγήτρια Ολλανδικών

Γεννήθηκα στην Κέρκυρα από πατέρα Έλληνα και μητέρα Ολλανδέζα. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα δίγλωσσο περιβάλλον από μικρή έδειξα ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσες. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με Ειδίκευση στη Μετάφραση αλλά και τη Διερμηνεία Συνεδρίων με γλώσσες εργασίας τα Γερμανικά και τα Αγγλικά. Στο πλαίσιο των σπουδών μου φοίτησα ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας (Γερμανία) και στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϋ (Μ. Βρετανία). Διδάσκω Αγγλικά, Γερμανικά και Ολλανδικά και παράλληλα εργάζομαι ως επίσημη μεταφράστρια και διερμηνέας. Επίσης, είμαι εξετάστρια σε πιστοποιητικά Ολλανδικής Γλώσσας από το φορέα Cnavt. Πέρα από την εκμάθηση ξένων γλωσσών ασχολούμαι με το θέατρο, τη μουσική και τη capoeira.

rosika

Εύη Κοκκίνη

Καθηγήτρια Ρωσικών

Διδάσκουσα ρωσικής γλώσσας σε ενήλικες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κέντρα ξένων γλωσσών και σε προγράμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατέχω πτυχίο ρωσικής γλώσσας και φιλολογίας από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μεταπτυχιακό δίπλωμα γλωσσολογίας από το ΕΑΠ. Επιπλέον, είμαι υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος Μεσογειακών σπουδών. Συγγραφέας του βιβλίου «Μάθε μόνος σου ρωσικά», Ελληνοεκδοτική, Αθήνα 2014. Στις διδακτικές μου εμπειρίες περιλαμβάνονται η διδασκαλία ελληνικών σε αλλοδαπούς και η παροχή μαθημάτων ρωσικών σε εταιρικό περιβάλλον (ιατρική-τουριστική ορολογία).
Είμαι ιδιαίτερα ευέλικτη στην προσαρμογή των μεθόδων διδασκαλίας σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών μου, ενώ φροντίζω να δημιουργώ ένα ευχάριστο και υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον.

tourkika

Ράνια Λάσκαρη

Καθηγήτρια Τουρκικών

Η πρώτη μου γνωριμία με τα τουρκικά ήρθε κατά τη φοίτηση μου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Βαλκανικών, Ανατολικών και Σλαβικών Σπουδών το έτος 2013, όπου την επέλεξα ως κύρια γλώσσα. Όσο η τριβή μου με τη γλώσσα ήταν εντονότερη τόσο ανακάλυπτα τη μαγεία αυτής αλλά και τη λαχτάρα μου να τη διδαχθώ και να εντρυφήσω σε καθετί της. Η υποχρέωση έγινε πια ανυπομονησία και επιθυμία να αποκτήσω πια επιπλέον πτυχία όπως και έκανα, κατακτώντας το 2023 το πτυχίο C1.2. Ακόμη και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τη γλώσσα προσπαθώντας να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου σχετικά με την τουρκική ετυμολογία και λογοτεχνία.

γερμανικά

Ελένη Οικονομίδου

Καθηγήτρια Γερμανικών

Απόφοιτη της Γερμανικής Φιλολογίας του ΑΠΘ και με πολυετή διαμονή στο Βερολίνο, διδάσκω την γερμανική γλώσσα τα τελευταία 15 χρόνια. Αγαπώ την γερμανική γλώσσα και διδάσκω στο φροντιστήριο όλα τα επίπεδα κυρίως υβριδικά (ον λάιν και δια ζώσης ταυτόχρονα). Είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στόχος μου είναι να μεταφέρω την γερμανική γλώσσα σε μαθητές διαφορετικών εθνικοτήτων ανά τον κόσμο μέσω της διαδικτυακής μάθησης.

Υβριδικά Εκπαιδευτικά Τμήματα

Η Acade Cultural, ανταποκρινόμενη στις τάσεις της σύγχρονης εποχής, σχεδίασε και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης κατάλληλα για ενήλικες καταρτιζόμενους, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη ροή της διδασκαλίας στις αίθουσες του κέντρου μας.

acade-cultural-tmimata Dia Zosis

Τμήματα δια Ζώσης

Τα δια ζώσης μαθήματα πραγματοποιούνται σε γκρουπ, στις αίθουσες διδασκαλίας της Acade Cultural.

acade-cultural-tmimata Online

Τμήματα Online

Τα διαδικτυακά μαθήματα πραγματοποιούνται online με χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, με μόνη απαίτηση από τους συμμετέχοντες να έχουν στη διάθεσή τους έναν υπολογιστή (desktop/laptop) με μικρόφωνο και ικανοποιητική σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τι γλώσσα να επιλέξω;

Με σχεδόν 200 χώρες και χιλιάδες γλώσσες που μιλιούνται στον κόσμο, το να λες ένα απλό 👋 "Γεια σου" είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά σε κάθε μία από αυτές. Αν αυτό σου αρκεί, τότε μπορείς να δεις παρακάτω κάποια παραδείγματα.

Εάν αυτό που αναζητάς είναι κάτι παραπάνω, τότε επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi