Μαθαίνω
Σουηδικά

souidika
souidika

Τα Σουηδικά

Ανήκει στις σκανδιναβικές γλώσσες και συγκεκριμένα στον κλάδο των γερμανικών γλωσσών. Τα Σουηδικά ομιλούνται από 10 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου και είναι επίσημη γλώσσα στη Σουηδία αλλά και στη Φινλανδία (η οποία μαζί με τα Φιλανδικά έχει δύο επίσημες γλώσσες). Το σουηδικό αλφάβητο αποτελείται από 29 γράμματα και είναι στην ουσία μια παραλλαγή του λατινικού αλφάβητου. Τα πρώτα 26 γράμματα είναι τα ίδια με αυτά του λατινικού και τα τρία τελευταία είναι τα φωνήεντα Å, Ä, Ö.
Τα Σουηδικά είναι μία σχετικά νέα γλώσσα που έχει πάρει στοιχεία από πολλές άλλες γλώσσες και κυρίως από τα Γερμανικά και τα Αγγλικά, αλλά και από τα Λατινικά, τα Γαλλικά κ.ά..
Επιπλέον, είναι μία γλώσσα που συνεχώς εξελίσσεται μιας και επηρεάζεται τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα από τα Αγγλικά, μεταξύ άλλων μέσω του κινηματογράφου, της μουσικής και της τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να υιοθετούνται πολλές αγγλικές λέξεις στα Σουηδικά.

Ενδιαφέρεσαι για τα Σουηδικά;

Μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 09:00- 21:30, για οποιαδήποτε βοήθεια ή διευκρίνιση χρειάζεσαι. Θα χαρούμε πολύ να σε γνωρίσουμε και να σε εξυπηρετήσουμε.

scribble-white

Ακαδημαϊκό έτος

Κύκλοι Σπουδών – Επίπεδα:

Επίπεδα Α1-Α2

Σε 1 έτος σπουδών (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα / 2 ώρες)

Επίπεδο Α1-Β2

Σε 2,5 έτη σπουδών (μάθημα 1 φορά την εβδομάδα / 2 ώρες )

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους παρέχονται:

Εξεταστικοί φορείς

Με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων κύκλων σπουδών, οι μαθητές  Σουηδικής γλώσσας της AcadeCultural  μπορούν να επιλέξουν εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας  “Swedex” στη Θεσσαλονίκη.

Επιλέγω Σουηδικά

Μου αρέσουν πολύ τα Σουηδικά και ενδιαφέρομαι να μάθω να τα μιλάω!

Επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi