Σχετικά με εμάς

Κέντρο Ξένων Γλωσσών
& Δια Βίου Μάθησης
Εξεταστικό Κέντρο

Η Ακαδημία

Η Acade Cultural λειτουργεί ως ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης 1, διαπιστευμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κωδ. Αδείας 2101676 / 2308482. Ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2016 από νέους καθηγητές. Κύριο αντικείμενο των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων είναι οι Ξένες Γλώσσες και τα Εκπαιδευτικά και Καλλιτεχνικά Σεμινάρια.

acade-symbol

Διαρκής προτεραιότητα της Acade Cultural μας παραμένει η διδασκαλία ξένων γλωσσών με ποιοτικό και μεθοδικό τρόπο και διαρκή σύνδεση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χώρας. Η φιλοσοφία του δικού μας χώρου είναι η δια βίου μάθηση για όλους τους ενήλικες, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της γλωσσικής και επικοινωνιακής ικανότητας. Παράλληλα, ανταποκρινόμαστε με μεγάλη επιτυχία στις ανάγκες των σπουδαστών μας που ενδιαφέρονται για την απόκτηση κάποιου πτυχίου μέσα από το πρόγραμμα που παρακολουθούν. Τόσο ο χρονικός ορίζοντας των μαθημάτων μας, όσο και η εμπειρία των καθηγητών μας στην εκπαίδευση ενηλίκων εγγυώνται την εις βάθος γνώση κάθε ξένης γλώσσας που διδάσκουμε. Επιπλέον, προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στις φιλικότερες τιμές της αγοράς, συμμεριζόμενοι τις ανάγκες των περισσότερων συνανθρώπων μας για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας με τον πιο εποικοδομητικό και ευχάριστο τρόπο.

Μέχρι στιγμής, η Acade Cultural έχει προσφέρει προγράμματα σπουδών για πάνω από 12 διαφορετικές γλώσσες απ’ όλο τον κόσμο (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Άπω Ανατολή, Λατινική Αμερική) σε όλα τα επίπεδα και αποσκοπεί μελλοντικά να προσφέρει ακόμα περισσότερες. Ταυτόχρονα, παρέχονται μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού για αλλοδαπούς, υπό την καθοδήγηση έμπειρου καθηγητή σε πολυπολιτισμικά μαθητικά περιβάλλοντα.

Υπεύθυνοι Σπουδών

Χρύσα Μακρίδου
Μαργαρίτα Βαφειάδου

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Acade Cultural που διαθέτει πρόγραμμα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών σεμιναρίων που μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται. Στο πρόγραμμά του έχουν συμπεριληφθεί σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής, Πεζογραφίας, Διηγήματος, Μυθιστορήματος, Φωτογραφίας, Επιμέλειας Κειμένων, Μετάφρασης, Γλωσσικών Διαλέκτων και διαφόρων άλλων θεματικών. Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, ο χώρος διοργανώνει και πολλές εκδηλώσεις και αφιερώματα ευρύτερου επιστημονικού, ιστορικού, γεωπολιτικού, πολιτιστικού ή καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, ανοιχτά στο κοινό, τα οποία συμπληρώνουν τον επιμορφωτικό χαρακτήρα των δράσεων μας κι ενισχύουν το δημόσιο προφίλ της Acade Cultural ως ενός “εργαστηρίου” γνώσης και φιλομάθειας, προσιτού σε όλους και όλες.

scribble-white

Τι γλώσσα να επιλέξω;

Με σχεδόν 200 χώρες και χιλιάδες γλώσσες που μιλιούνται μεταξύ τους, το να λες ένα απλό 👋 "Γεια σου" είναι ένα από τα πιο βασικά και σημαντικά σε κάθε μία από αυτές. Αν αυτό σου αρκεί, τότε μπορείς να δεις παρακάτω κάποια παραδείγματα.

Εάν αυτό που αναζητάς είναι κάτι παραπάνω, τότε επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε πολύ να "ταξιδέψουμε" μαζί σε νέους κόσμους με διαφορετικές κουλτούρες.

people-say-hi