Online-Offline-Reading-Philippines

Online vs Δια Ζώσης Μαθήματα Ξένων Γλωσσών:

Η Επική Μάχη του Μαθησιακού Γαλαξία;;

Ας είμαστε ειλικρινείς: η επιλογή ανάμεσα στα online και τα δια ζώσης μαθήματα ξένων γλωσσών είναι μια απόφαση που μπορεί να προκαλέσει τόση αναστάτωση όσο η επιλογή του σωστού καφέ για το πρωινό σου.

Κάθε επιλογή έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας τα εξερευνήσουμε με λίγο χιούμορ και ας προσπαθήσουμε να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη για σένα.

Online Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Υπέρ

 1. Παράδεισος της Πιτζάμας: Μπορείς να συμμετέχεις στο μάθημα από την άνεση του σπιτιού σου, φορώντας τις αγαπημένες σου πιτζάμες. Ούτε να ντύνεσαι, ούτε να βγαίνεις έξω – το όνειρο κάθε μαθητή!
 2. Ο Καφές είναι Πάντα Κοντά: Δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν το καφέ της γωνίας είναι ανοιχτό ή όχι. Η καφετιέρα σου είναι πάντα εκεί για να σώσει τη μέρα.
 3. Ελευθερία Πολλαπλών Παύσεων: Ξέχασες πώς λέγεται “συγγνώμη” στα Ισπανικά; Κανένα πρόβλημα! Πατάς pause και το ξαναβλέπεις. Δοκίμασε να το κάνεις αυτό στην τάξη!

Κατά

 1. Σειρήνες του Σπιτιού: Ο καναπές και το Netflix είναι πάντα εκεί, έτοιμα να σε πείσουν να εγκαταλείψεις τη γλωσσική μάθηση για μια μαραθώνια παρακολούθηση σειρών.
 2. Wi-Fi και Άλλες Καταστροφές: Όταν το ίντερνετ αποφασίζει να πάρει άδεια την ώρα του μαθήματος, εσύ απλά μένεις να κοιτάς την οθόνη, αναρωτώμενος γιατί η τεχνολογία σου μισεί.
 3. Κοινωνική Απομόνωση: Οι διαδικτυακές τάξεις μπορεί να γίνουν λίγο μοναχικές. Σίγουρα, μπορείς να στείλεις emojis στους συμμαθητές σου, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να γελάτε μαζί σε πραγματικό χρόνο.

Δια Ζώσης Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Υπέρ

 1. Άμεση Αντίδραση: Χρειάζεσαι βοήθεια; Ο καθηγητής είναι εκεί, μπροστά σου, έτοιμος να εξηγήσει το καθετί. Και φυσικά, αν μιλάμε για γκρουπ, η χημεία και η αλληλεπίδραση με τους συμφοιτητές είναι αναζογωνητική.
 2. Κοινωνικές Σχέσεις: Τα δια ζώσης μαθήματα σου επιτρέπουν να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να κάνεις φίλους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη γλώσσα. Ποιος ξέρει; Ίσως βρεις και τον επόμενο ταξιδιωτικό σου σύντροφο!
 3. Πρακτική Εφαρμογή: Μπορείς να εξασκηθείς άμεσα με τους συμμαθητές σου, διορθώνοντας ο ένας τον άλλο και μαθαίνοντας από τα λάθη σας. Επιπλέον, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τα βλέμματα όταν λέει λάθος το “bonjour”.

Κατά

 1. Μετακίνηση: Πρέπει να σηκωθείς, να ντυθείς (ναι, παντελόνι απαραίτητο) να πάρεις τα βιβλία σου και να φτάσεις στο φροντιστήριο. Και φυσικά, αν οδηγάς και μένεις σε μεγαλούπολη, καλή επιτυχία με το πάρκινγκ!!
 2. Σταθερό Πρόγραμμα: Δεν μπορείς να πατήσεις pause όταν το μυαλό σου κολλάει. Πρέπει να παρακολουθήσεις το μάθημα την ώρα που έχει προγραμματιστεί, χωρίς ευκολίες.
 3. Πανδημικοί Περιορισμοί: Μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά κάποια στιγμή έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μας. Και φυσικά, το να προσπαθείς να προφέρεις σωστά με μάσκα είναι άλλο ένα επίπεδο δυσκολίας.

Το Τελικό Συμπέρασμα

Ποιο είναι το καλύτερο; Όπως πάντα, η απάντηση εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου. Αν αγαπάς την άνεση του σπιτιού σου και την ευελιξία, τα online μαθήματα είναι ιδανικά. Αν πάλι προτιμάς την κοινωνική διάσταση και την άμεση αλληλεπίδραση, τα δια ζώσης μαθήματα είναι η καλύτερη επιλογή.

Το σημαντικό είναι να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα και σε βοηθάει να μάθεις αποτελεσματικά. Καλή επιτυχία στην εκμάθηση της νέας σου γλώσσας!

Tags: No tags

Comments are closed.